Évközi 34. vasárnap – Krisztus a Mindenség Királya – előest

Évközi 34. vasárnap – Krisztus a Mindenség Királya – előest

Aki már találkozott a fokoláré a lelkiséggel, fokoláré lelkiség alapítójának az írásaival – Chiara Lubichnak, van egy nagyon frappáns írása a mai evangéliumi szakaszról.  Chiara Lubich fölteszi a kérdést, hogy mennyivel sikeresebb lenne a diák az érettségin, hogyha előre tudná a tételeket, pontosan hogy mit fog kapni és akkor sokkal jobban föl tudna készülni a vizsgára. És folytatja a gondolatmenetet Chiara Lubich, hogy igazából az Úr Jézus pontosan megadta a tételeket:

  • éhes voltam, ennem adtatok
  • szomjas voltam, innom adtatok
  • ruhátlan voltam, be takartatok

a SZERETET cselekedeteit, azt kell művelni, azt kell gyakorlatba ültetni.

Krisztus Király és az ő országát ünnepeljük, az egyházi év utolsó vasárnapján és az az ország ami Krisztussal elkezdett megvalósulni, az nagyon is beleillik ebbe a világba, meg ugyanakkor különc is a világban.

Hiszen az Isten nem akar leigázni engem, nem egy zsarnok király módon akar az ő birodalmába tagokat szerezni, ő nem rabszolgákat akar, hanem ahogy az Úr Jézus az utolsó vacsorán mondotta – barátaimnak mondalak titeket, nem vagytok többé szolgák, a barátaim vagytok tudtul adtam nektek mindazt, amit nektek tudnotok kell.

Krisztus igazából magához akar édesgetni bennünket, az ő szelídségével, irgalmasságával, jóságával oda akar édesgetni minket az ő országához.

Kedves testvérek, hogyha felteszik nekünk a kérdést, hogy – Mi a kereszténység? Akkor arra nagyon egyszerűen meg tudjuk adni a választ – a kereszténység nem más mint, a Máté evangéliuma utolsó fejezete, a mai evangélium.

A szeretet cselekedeteit gyakorolni itt a világban és így fog épülni ez az ország itt a földön ami jóságúnkból, szeretetünkből és odaát pedig ez a jóság, ez érdemet szerez számunkra, hogy elfoglalhassunk majd azt az országot, amelybe a Király, helyet készít számunkra.

error: Content is protected !!