Advent III. – kedd

Advent III. – kedd

Igen, akkor majd tiszta ajkat adok a népeknek, hogy mindannyian segítségül hívhassák az Úr nevét, és egy szívvel szolgáljanak neki.Sof 3,9.
Szofoniás próféta szavai reményt adó ígéretek, az újjászületés ígérete a maradék népnek, belső megnyugvást és külső békét ígér Isten részéről, ez a messiási ország kezdete.
Az ajkak megtisztítása a lélek megtisztítását is jelenti. Megtisztítja ajkunkat azért, hogy a hívására jó feleletet tudjunk adni. Az Úr hívása, hogy találkozzunk vele, mindnyájunkhoz szól, bárhol és bármilyen helyzetben is vagyunk. Elegendő, hogy az ember „döntsön úgy: engedi, hogy ő találkozzon vele, hogy mindennap szünet nélkül keresi őt. Nincs olyan ok, amiért valaki azt gondolhatná, hogy ez a meghívás nem neki szól” (Evangelii gaudium apostoli buzdítás, 3). Mindnyájan bűnösök vagyunk, rászorulunk, hogy az Úr megtisztítson bennünket. Elég, ha egy apró lépést tesz valaki Jézus irányában, és felfedezheti, hogy Ő mindig tárt karokkal várja, főként a kiengesztelődés szentségében, amely kiemelkedő lehetőség rá, hogy találkozzunk az isteni irgalommal, amely megtisztítja és újrateremti a szívünket /vö. Ferenc pápa üzenete a 30. ifjúsági világnapra /. Isten nem erőszakolja rám magát, szabadon hagy, a lehetőséget megadja, a szükséges eszközöket megadja és egyszer csak azt érzem, mint amikor az autóval egy fekvőrendőrön keresztülhajtok és az dob egyet az autón. Na ez nekem szól, ez nekem az üzenet és az lesz a csodálatos, hogy a hitemet azért tartom fontosnak, hogy Istenben elmerüljek, azért megyek a közös Istentiszteletre, hogy találkozzak Istennel, mert szívemben ott van az öröm.
Feladat: Hogyan beszélek? Hogyan szólok Isten jóságáról és irgalmáról? Vedd az ajkadra Isten szavát, és azt add tovább. Az egész környezeted, családod, az egész világ vágyakozik a tiszta, örömet, békességet hirdető igaz beszéd után.
error: Content is protected !!