Advent I. – szerda

Advent I. – szerda

Szent András apostol

Szent János evangéliumában leírja, hogy András Keresztelő János tanítványa volt, vagyis kereső ember, aki várta Izrael reményét – a HIT és a REMÉNY embere volt, és egy napon hallja Jánostól: „… íme, az Isten Báránya …” és elindul egy másik tanítvánnyal, hogy kövesse Jézust. Megnézték, hogy hol lakik és nála maradtak – itt kezdődik az igazi tanítványság: megnézem, hogy Jézus hol lakik és vele maradok: a megtestesült szeretet nyelvét kezdem el beszélni. Később találkozott Péterrel és szólt nekik is, hogy megtaláltuk a Messiást. András elvitte Pétert Jézushoz. Azonnal megmutatta apostoli hivatást, apostoli lelkületét. Elvinni másokat Jézushoz. Fizikailag, ha nincs is mindig rá lehetőségünk, de imáinkkal mindig kísérhetjük őket.

Szent András segítsen bennünket Jézus készséges követésben, hogy családias kapcsolatot alakítsunk ki a Mesterrel, jól tudva, hogy Benne megtaláljuk életünk és halálunk értelmét.
Feladat: Köszönjem meg Istennek azon személyeket, akik az „élő védőszentjeim” voltak és még azok, akik odavittek Jézushoz és szedjem csokorba azon személyeket, megnevezve őket név szerint, akiket nekem kell imáimba hordozva Jézushoz vinnem.
U.E.OFM
error: Content is protected !!