Célba ért a FerBit

Célba ért a FerBit

Idén mintegy negyvenen vágtak neki a VIII. Ferences Bicikli Túrának, hogy egy héten át két keréken haladva közelebb kerüljenek Istenhez. A zarándoklat záró szentmiséjét Urbán Erik ferences testvér mutatta be hétfőn délelőtt a csíksomlyói kegytemplomban.
Idén mintegy negyvenen vágtak neki a VIII. Ferences Bicikli Túrának, hogy egy héten át két keréken haladva közelebb kerüljenek Istenhez.
ferbitesek2_b

Az idei FerBit augusztus 25–31. között Székelyudvarhelyről indulva Kőhalom és Tusnád és Gyimesfelsőlok érintésével jutott el szombaton Hidegségre, ahol részt vettek a X. Túros Puliszka Fesztiválon. A benevezett huszonegy főzőcsapat közül a FerBit a fődíjjal kerekezhetett a Szellő-tetőn keresztül Csíksomlyóra.

FerBitesek1_b

A gyimesfelsőloki születésű Főcze Imre Bonaventura ferences testvér vezetésével vasárnap este érkeztek meg a fiatalok a csíksomlyói kegytemplomhoz, ahol énekszóval és csendes imával mondtak köszönetet a megtett útért. Az idei túra mottójául a legősibb Mária-ima kezdő sorát: az Oltalmad alá futunk! mondatot választották.
A zarándoklat záró szentmiséjét Urbán Erik ferences testvér mutatta be hétfőn délelőtt a kegytemplomban. A szentmisében köszönetet mondtak mindazért az áldásért, amely végig kísérte a zarándokokat. „A közös zarándoklat olyan, mint a szivárvány. Különböző emberek, különböző színt visznek bele, de mégis egységet alkotnak” – fogalmazott elmélkedésében Erik testvér.

Ferbitesek4_b

„Szép dolog volt, hogy napjainkat, a megtett kilométereket felajánlottuk a jó Istennek. Nem az a fontos, hogy mekkora távot tettünk meg, hanem, hogy rózsafüzér tizedekből tevődtek össze a kilométerek” – hangsúlyozta Bonaventura testvér.
Iochom Zsolt tudósítása – www.szekelyhon.ro
error: Content is protected !!